Pengenalan

Tentang Kami

EX FOAM INSULATION SDN BHD dimiliki sepenuhnya oleh bumiputra dan berdaftar secara rasminya pada 6hb Disember 2011.

EX FOAM INSULATION memberi fokus sepenuhnya kepada kerja-kerja yang berasaskan Polyurethane Foam (PU) terutama bagi kerja-kerja penyemburan PU di hospital bagi bilik-bilik yang beroperasi dengan penghawa dingin selama 24jam. Penyemburan PU ini bertujuan untuk mencegah masalah kulat (fungus) daripada berlaku yang berpunca dari proses kondensasi.

Produk

EX FOAM INSULATION membekal dan memasang PU foam di concrete slab dan di dalam dinding (cavity wall) sebagai penebat haba (thermal insulation). Produk ini kebanyakkannya digunapakai di Hospital, Pusat Perubatan, Klinik Kesihatan, Bilik Kawalan & Bilik Komputer.

Perkhidmatan

EX FOAM INSULATION menyediakan perkiraan rekabentuk (design calculation), perkiraan pemindahan haba (heat transfer calculation) serta sokongan teknikal sepenuhnya kepada pelanggan kami.

Maklumat Syarikat

Nama Syarikat : EX FOAM INSULATION SDN BHD
No. Pendaftaran Syarikat : 970736-P
No. Pendaftaran M.O.F : 357-02193124
Tarikh Penubuhan Syarikat : 06 Disember 2011
Alamat Syarikat : 2-G-32&32A, Wisma Rampai, Jalan 34/26, Taman Sri Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur
No. Telefon : 019-225 5515 (SHAIFUL SULIMAN)
No. Faks : 03-4141 7413

Visi & Misi

Penubuhan EX FOAM INSULATION bertujuan untuk memberi kefahaman teknikal dari aspek kejuruteraan, kefahaman global kearah teknologi hijau. Kefahaman teknikal tentang kepentingan produk ini yang bukan sekadar untuk mencegah masalah kondensasi tetapi dalam masa yang sama menpunyai banyak kelebihan yang lain.